عمل السلطة الايطالية تكفى لعشرة 10 اشخاص و بالهانة و العافية

اولا المقادير


احضار برينكة طماطم  من سوق الجملة  من السوق  البلد الا انت مقيم بها جتى تكون  رخيصة و بسعر معقول اى خدمة اهو الواجد بيدلكم   علشان الواحد يؤخز حسنات النهم 


بعد زللك احضار عدد 2 كيلفوا خيا ر صوب  يعنى يكون متوسط الحجم   


 و بعد زلك احضار برنيكة من خس الكابتشا و تكون برده من سوق الجملة الخاص ببلدك 


بعد زلك احضار  واحد كيلوا جزر   مع ادى حزمة جرجير  و حزمة بصل اخضر و حزمة بقدونس و حزمة شبت و ياريت لو لقيت عند الخضرى الا تحت بيتكم  حزمة كرات اخضر الا هما بيضفوه على الطعمية 


و عد زلك احضار ربطة جرجير و رابطة فجل اخضر اهم حاجة بالراس البيضاء لان بها فيتامينات كثيرى   مع احضار كيلوا بصل احمر و  ربع كيلوا زيت زيتون  او زيت  نياتى عادى على حسب الرغبة عموما الزيت الى ما فيش مشكلة بلاش زيت خالص  و لا تنسى اضافة  نصف كوب خل ابيض او خل تفاح   



الان  عمل الوصفة


1-  اغسل كل هزا جيدا تحت ماء نظيف  ثم اتركه يجف من الماء المبلل به ثم  تسل يديك جيدا  يالماء و الصابون  و تبدا بتقطيع كل هزه المكونات واضاتها على بعضا خلطا جيدا 


2- المرحلة الثانية بعد تقطيع المكونات كلها و خلطها  اضف ملعة ملح طعا كمقدار يعنى باضافة نصف كوي خل ابيض و يستحسن خل تفاح  مع اضافة كسبرة ناشفة 


3- الخطوة الثالثة ضه السلطة فى الثلاجة لمدة ساعتين   حتى تتجانس المكونات مع بعضها و تتفاعل  حتى تعطى نتيجة فعالة فى الاكل و المزاق و الرائحة 


4- و البهانة و العافية و ازا فاض دا ازا يعنى و لو انى عارف الناس كلها مفاجيع  يا سيدى ابقى انزل الشارع وفرقها صدقة جارية يعنى اه خد بالك واهو كله ثواب  


المهم صحتيين و عافية عليكم و على بدنكم و و و لا تنسوا المتابعة و شكرا لكم 


 

تعليقات